ARCHIEF

false
10
10
fade
8
1

Oplevering nieuwbouw woning Albert Berendshof

De nieuwbouw woning aan de Albert Berendshof te Oosterwolde is inmiddels opgeleverd.


Lees meer...

Nieuwbouw bijgebouw

In Elsloo zijn wij bezig met de bouw van een carport en berging. Nadat het metselwerk gereed was hebben wij de eiken houten kolommen en liggers geplaatst en de spantjes omhoog gezet. Deze hebben wij in de werkplaats prefab klaargemaakt.


Lees meer...

Oplevering nieuwbouw energieneutrale woning aan de van Emstweg

Op het terrein van de voormalige kerk aan de Van Emstweg in Appelscha hebben wij deze vrijstaande moderne woning opgeleverd. 


Lees meer...

Oplevering garageboxen en bedrijfsunits

Wij hebben aan de Industrieweg 12 in Appelscha de garageboxen en de bedrijfsunits inmiddels opgeleverd.


Lees meer...

Laatste werkzaamheden uitbreiding vakantiewoning

In Appelscha zijn wij op buitenplaats ''de Hildenberg'' bezig met de uitbreiding van een vakantiewoning. 


Lees meer...

Uitkijktoren ''de Onlanden'' open voor publiek!

Donderdag 7-12-2017 is de toren open gegaan voor publiek! Halverwege januari wordt de toren officieel geopend en zal de toren een naam krijgen.

De 25 meter hoge toren is opgebouwd met een 60 ton wegende staalconstructie welke bekleed is met circa 5km lariks hout. De toren staat straks op een betonplaat van 9x9x1,2m waar circa 100m3 beton in zit en 8000kg betonstaal in verwerkt is. Tevens zitten er onder de betonplaat nog 8 boorpalen van 8m lang en hebben een doorsnede van 40cm. 

Kijk voor meer informatie op https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/de-onlanden-krijgt-uitkijktoren


Lees meer...

Oplevering nieuwbouw garage

In Elsloo hebben wij de nieuw gebouwde garage opgeleverd. De garage is in dezelfde stijl gebouwd als de woning welke wij in 2013 hebben gebouwd.


Lees meer...

Vervangen 2 bergingen

In opdracht van woningstichting Actium vervangen wij in Smilde 2 bergingen. De verzakte bergingen hebben wij gesloopt en plaatsen hiervoor een berging met dezelfde afmetingen voor terug. Deze bergingen hebben wij prefab gemaakt in de werkplaats.


Lees meer...

Dakrenovatie

In Appelscha hebben wij het ongeisoleerde dak voorzien van geisoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen. Tevens zijn er nieuwe goten op de woning gekomen.


Lees meer...

Aanbouw woning te Havelte

Ik opdracht van woningstichting Actium zijn wij in Havelte bezig met een WMO aanbouw van een woning. De binnenwanden en het dak bestaat uit prefab elementen die wij in de werkplaats hebben klaar gemaakt. Met behulp van een kraanauto hebben wij de aanbouw in één dag opgezet en heeft het bouwwerk vorm gekregen.


Lees meer...

Oplevering Klimtoren

In Appelscha hebben wij op het Boerestreekplein de Klimtoren opgeleverd. In opdracht van ''de Jongens van Outdoor'' hebben wij een prachtig en uniek bedrijfspand gebouwd.  


Lees meer...

10 woning Elsjeshof opgeleverd!

In Oosterwolde hebben wij inmiddels alle 10 woningen opgeleverd.


Lees meer...

Dakrenovatie 1e wijk Actium

In opdracht van woningstichting Actium zijn wij aan de 1e wijk in Appelscha bezig met de dakrenovatie van 6 woningen. Op het achterste deel van de woning worden de dakpannen eraf gehaald en voorzien van nieuwe folie, tengels en panlatten. De bestaande dakpannen worden hergebruikt. Tevens worden er nieuwe dakramen geplaatst.


Lees meer...

Vervangen panelen 104 woningen

In opdracht van SchildersGilde Friesland BV uit Oosterwolde zijn wij voor Stichting Woningbouw Achtkarspelen bezig om voor 104 woningen panelen te vervangen. In Harkema, Kootstertille en Buitenpost worden de bestaande damwandplaten van de woningen verwijderd en worden deze vervangen door horizontale werzalith planken. Achter de planken wordt isolatie toegepast.

Naast de isolerende maatregelen die bouwbedrijf Doornenbal toepast, krijgen de woningen ook een nieuw geisoleerd dak en HR++ beglazing. Door deze energie zuinige maatregelen te treffen zullen de woningen een hogere energielabel krijgen.  


Lees meer...

Aanbouw woning te Oosterwolde

In Oosterwolde zijn wij bezig met een aanbouw van een woning. Aan de achterzijde wordt een extra slaapkamer gerealiseerd en daarnaast komt er ook nog een vaste garage/berging aan.


Lees meer...

Nieuwbouw schuur

In Annen hebben wij de bouw van deze schuur nagenoeg afgerond. In de traditioneel opgebouwde schuur zijn veel authentieke onderdelen verwerkt.


Lees meer...

Aanbouw huisartsenpraktijk ''de Kern'' te Haulerwijk

In Haulerwijk wordt bij de huisarts een deel bij de praktijk aan gebouwd. De nieuwe buitengevel wordt bekleed met verticale werzalitdelen.

 


Lees meer...

Nieuwbouw carport/tuinkamer

Tussen Appelscha en Oosterwolde zijn wij bezig met de bouw van een carport met aan de achterzijde een tuinkamer.


Lees meer...

Renovatie monumentaal pand te Paterswolde

In opdracht van Natuurmonumenten zijn wij bezig met de renovatie van een monumentaal pand. De bestaande asbestplaten worden vervangen door een houten dakbeschot. De dakpannen die op het pand lagen worden herbruikt. In dit geval wordt het dak niet uitgevlakt om zo haar oudere uitstraling te behouden.


Lees meer...

Brandwerende voorzieningen

In opdracht van Woningstichting Actium zijn wij in een aantal verzorgingstehuizen bezig om deze te voorzien van verschillende brandwerende voorziening. Een gespecialiseerd bedrijf heeft uitgezocht wat voor werkzaamheden er verricht moet worden zodat de verzorgingstehuizen weer voldoen aan de brandwerende eisen van deze tijd. Zo zijn er een aantal woningen die worden voorzien van een extra gipskartonplaat, maar ook worden brandscheidende muren ''dichtgemaakt''. De ventilatieschachten en de kabelgoten worden zodanig bekleed en dichtgemaakt met brandwerende materialen zodat het voldoet aan de eisen van nu. 


Lees meer...

Nieuwbouw loods Schaafsma BV

In opdracht van Schaafsma BV realiseren wij in Oosterwolde de nieuwbouw van een loods. Nadat wij in 2014 het nieuwe bedrijfspand hebben gebouwd zullen wij nu de nieuwbouw van de loods realiseren. 


Lees meer...

Renovatie Oosterwolde-zuid

In Oosterwolde-zuid zijn wij in opdracht van Woningstichting Actium druk bezig met het renovatieproject van 32 woningen. De woningen worden voorzien van nieuwe geisoleerde daken. Daarnaast worden de bestaande kozijnen eruit gehaald, wordt er asbest verwijderd, en zullen de kozijnen herplaatst worden. Ook wordt de spouwisolatie vervangen en ook wordt het voegwerk vervangen. Ook zal bij een aantal woningen een deel van het metselwerk verwijderd wordt er een geisoleerde HSB-wand met steenstrips geplaats. 


Lees meer...

Starterswoningen

Aan de Anne Vondelingstraat in Appelscha zijn wij nog druk bezig met de realisatie van de starterswoningen. In het voorjaar van 2016 zullen deze worden opgeleverd. Inmiddels zijn alle woningen verkocht! 


Lees meer...

Fase 2 gaat van start!

Inmiddels is de 1e fase starterswoningen aan de Anne Vondelingstraat opgeleverd. In week 39 gaan wij van start met 2e fase. Deze woningen zullen in het voorjaar van 2016 opgeleverd worden. Er is nog één tussenwoning te koop! Voor meer informatie kunt u terecht bij Ramkema makelaardij. 


Lees meer...

Verkoop fase 2 starterswoningen gestart!

Nadat alle woningen van fase 1 verkocht zijn gaan we verder met de verkoop van fase 2.

Informatie over de verkoop is te verkrijgen bij makelaardij Ramkema uit Oosterwolde.

De bouw van fase 1 is inmiddels in volle gang, medio juli zullen deze woningen opgeleverd worden.


Lees meer...

Muziekkoepel Appelscha

Wij hebben de laatste bouwkundige werkzaamheden aan de inrichting van het Boerestreekplein in Appelscha uitgevoerd.

Palen met een diameter van maar liefst 29cm. en een lengte van ca. 6,5 meter zijn opgesteld waarna het dak er in z'n geheel op is gezet.

 

 


Lees meer...

Bedrijfsbezoek Minister Blok

De minister voor Wonen en Rijksdienst, de heer S.A. Blok, bracht vandaag (2 februari) een werkbezoek aan ons bedrijf. Via de Noordelijke Vereniging voor Burgerlijke en Utiliteitsbouw (NVBU) is dit werkbezoek gerealiseerd. Minister Blok bracht dit werkbezoek onder meer in het kader van het in wording zijnde wetsvoorstel private kwaliteitsborging in de bouw. Hij wil zich bij een aantal MKB-bouwbedrijven oriënteren over de gevolgen voor deze bedrijven bij de invoering van kwaliteitsborging

De minister heeft van Aannemersfederatie Nederland, de koepel waarbij de NVBU is aangesloten, in reactie op het wetsvoorstel te horen gekregen dat MKB-aannemers de uitgangspunten van de stelselherziening ‘kwaliteitsborging voor het bouwen’ te onderschrijven, maar wel enige kanttekeningen plaatsen bij de effecten en uitwerking.

Door de toekomstige wet komt de verantwoordelijkheid voor de bouwkwaliteit en het voldoen aan de bouwregelgeving meer dan voorheen bij de ontwerpende en uitvoerende partijen te liggen en wordt de positie van de consument verbeterd. De Aannemersfederatie en NVBU lopen niet weg voor deze verantwoordelijkheid en verwachten dat in het nieuwe stelsel procedures soepeler en sneller zullen verlopen, leges worden verlaagd of afgeschaft en toetsing en toezicht proportioneel zullen worden ingezet, zodat kosten van kwaliteitsborging lager zullen zijn dan in het huidige stelsel.

De stelselherziening biedt kansen de bouwkwaliteit te verbeteren en de bouwbranche verder te ontwikkelen tot een professionele branche. Wel plaatsen beide organisaties enige kanttekeningen bij de effecten en uitwerking van een aantal zaken in het wetsvoorstel, hebben zij de minister laten weten. Het gaat dan met name om zaken als de omkering van de bewijslast, het opschorten van de betalingsplicht die door hoofdaannemers zal worden doorgelegd naar onderaannemers en eventuele kostenconsequenties van private kwaliteitsborgers.

Minister Blok heeft vandaag zijn oren en ogen de kost gegeven bij Bouwbedrijf Doornenbal om te horen en zien waar Doornenbal tegen aan loopt en hoe daarvoor oplossingen te vinden.

Bouwbedrijf Doornenbal leidde de Minister rond door het bedrijf, gaf een toelichting op hun bedrijfsactiviteiten en besprak een aantal punten waar zij tegenaan lopen in de bouw. Bij zijn vertrek gaf Minister Blok te kennen dat hij toch weer enige nieuwe aandachtspunten heeft meegekregen.


Lees meer...

Eerste paal geslagen

Vrijdag 9 januari is door wethouder Sierd de Boer van de Gemeente Ooststellingwerf symbolisch de 'eerste' paal van de starterswoningen geslagen.
Onder toeziend oog van diverse genodigden en geinteresseerden was het voor dhr. de Boer een koud kunstje de paal door de zwakke leemlaag heen te heien.
Hiermee is officieus het startschot gegeven voor de bouw van het eerste blok van 6 starterswoningen aan de Anne Vondelingstraat.

Medio juli 2015 zullen de eerste woningen worden opgeleverd.

 

 

 

 

 


Lees meer...

Oplevering Industriele loodsen

Afgelopen tijd hebben wij meerdere industriele loodsen opgeleverd;

Bedrijfsgebouw voor Schaafsma zand en grind te Oosterwolde.
Materieel loods voor Loonbedrijf Joldersma te Smilde.
7 garageboxen aan de Industrieweg 8 te Appelscha.


Lees meer...

Hoogste punt bereikt

Voor Maatschap Doornenbal bouwen wij een nieuw woonhuis nadat de oude woning gesloopt was. 

Onlangs is na het plaatsen van de prefab kap het hoogste punt bereikt!


Lees meer...

Afronding nieuwbouw woning

Op het moment wordt de laatste hand gezet aan de nieuwbouwwoning voor fam. van der Werf uit Ravenswoud. Het ontwerp en de directievoering tijdens de uitvoering is geheel verzorgt door Bouwkundig Tekenburo Geert Boer te Drachten.


Lees meer...